İSTANBUL BOĞAZİÇİ DERSHANESİ'NDEN MORAL TURU

İstanbul Boğaziçi Dershaneleri öğrencileri ve öğretmenleri LYS öncesi İstanbul'a bir kültür turu gezisi yaparak moral depoladı. Kafile İstanbul'a düzenledikleri bu gezide hem tarihi yerleri hem de Nişantaşı Üniversitesini ziyaret ettiler.

10.06.2014 10:23:34 0
İSTANBUL BOĞAZİÇİ DERSHANESİ

İstanbul Boğaziçi Dershaneleri öğrencileri ve öğretmenleri LYS öncesi İstanbul’a bir kültür turu gezisi yaparak moral depoladı. Kafile İstanbul’a düzenledikleri bu gezide hem tarihi yerleri hem de Nişantaşı Üniversitesini ziyaret ettiler.

İstanbul Boğaziçi Dershanesi yönetim kurulu üyesi Cafer Uza “  Kültür gezimizde kafile ilk olarak Nişantaşı Üniversitesi koordinatörleriyle bir araya geldiler. Daha sonra Eminönü, Yeni Cami, Mısır Çarşısı ve Galata Köprüsü gezisi gerçekleştirildi.

Boğaziçi Dershanesi kafilesi yemeğin ardından İstanbul’un en eski parklarından biri olan  Gülhane Parkı’nda uzunca bir gezi yaptı. Burada doğanın bin bir rengiyle buluşan kafile, buranın sonrasında Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Alt katta 20,üst katta 16 büyük salondan oluşan müzede, alt katta Eskiçağ, klasik yunan, roma, Bizans çağlarına ait mimari ve heykeltıraşlık eserleri, üst katta ise çeşitli kazılarda elde edilen pişmiş toprak, taş, bronz, cam buluntularla hazine dairesini gezerken büyülenen İstanbul Boğaziçi Dershanesi öğrenci ve öğretmenleri, tarihi yarımadanın en önemli mirası  olan Topkapı Sarayı’na geçtiler.

 İstanbul Sarayburnu`nda, Osmanlı İmparatorluğu`nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı bu sarayda tarihe tanıklık eden kafile, yorgunluklarını saray avlusunda denize nazır kahve keyfi ile attıktan sonra Ayasofya Camisi’ni ziyaret ettiler.

İstanbul Boğaziçi Dershanesi kafilesi, akşam Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüş turunun ardından akşam yemeği organizasyonunu burada tamamlayıp Galata Kulesi ile gezilerini son buldu” dedi.

Dershane Matematik Öğretmeni Sunullah KARABUDAK “ Dershane yöneticileri ile öğrencilerinin birlikte yaptığı bu kültür turu, LYS öncesi öğrencilerimize moral ve stres atma imkânı vermiştir. Bu kültür turunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 Öğrencilerine sınav öncesi hem kültür turu yaptırıp hem de stres atmalarını sağlayan İstanbul Boğaziçi Dershanesi kafilesi daha sonra Konya ya döndü Öğrenciler, yaşadıkları bu rüya gibi günün ardından, tüm yorgunluklarına değdiğini ifade ettiler.

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88